SDE

У Трускавці освячено монаший дім сестер Служебниць

14 вересня 2010
Друк E-mail
12 вересня владика Юліян (Вороновський) та владика Ярослав (Приріз) освятили монастир сестер Служебниць у м. Трускавці. Незважаючи на те, що це є новий монаший дім сестер Служебниць у Трускавці, традиція їхнього перебування у цьому містечку сягає початку ХХ століття. У 1900 році Блаженна Йосафата (Гордашевська) (СНДМ) разом із своїми співсестрами заснувала у Трускавці монашу спільноту Служебниць. Сама Блаженна проживала тут у 1904 році, працюючи у дитячому садочку (захоронці) та опікуючись хворими.

 
З цієї нагоди владика Ярослав привітав сестер з відновленням монашої традиції їхнього згромадження у м. Трускавці: "Дякуємо Богові за те, що Церква має монашу спільноту сестер Служебниць, покликанням яких є примноженням Божих талантів через служіння ближньому через медичну опіку, вчителювання, катехизацію, просвіту й інші види заняття, притаманні вашому згромадженню". Владика зазначив, що плекання християнином різного роду духовних талантів випливають з одного великого Божого дарування - віри: "Талант віри, який кожен отримав у святому хрещенні, не можна закопувати, втрачати чи безчесно викидати - християнин повинен розвивати його впродовж свого життя".
 
На святі освячення нової обителі були присутні священики м. Трускавця, а також численні гості, серед яких отці василіяни сестри студитки. Після завершення чину освячення відбулась святкова академія, під час якої присутніх ознайомили з історією згромадження Служебниць та житієм їх засновниці преподобної матері Йосафати (Гордашевської).
 
о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицкої єпархії

Воскресіння Христове

pascha

 

banner

Архів
^ Догори